Raviolis “I de com una fotografia va inspirar el nom del projecte”

Raviolis farcits de ceba confitada
poma i formatge de cabra

collage ravioli

I les més sinceres gràcies a l’Albert per regalar-nos el nom i fer més real el projecte.

plouformatge

La recepta de la massa per la pasta està extreta del molt recomanable llibre “Pasta” del Theo Randall i és sens dubte la millor que he fet fins ara.

Ingredients:

Per a la pasta:

  •  300 g de farina fluixa
  •  100 g de semolina fina (un grapat més per treballar la massa)
  •  2 ous grans sencers.
  •  6 rovells d’ous grossos.

Per el farcit:

  •  3 cebes de figueres grosses
  •  2 pomes Golden
  •  4 talles gruixuts de rulo de cabra
  •  oli
  •  sucre
  •  pebre negre
  •  parmesà rallat (no el compreu rallat, compreu-lo sencer i      ratlleu-lo vosaltres que no té res a veure….)

Si teniu una panificadora o una màquina d’amassar millor que millor! Poseu tots els ingredients a la cubeta (penseu en posar sempre la farina al final de tot per tal d’evitar esquitxades) i poseu un programa que sigui només d’amassar. En el cas de la panificadora Moulinex és el programa 12 de 15 minuts. Us ha de quedar una massa d’un color groc i homogènia. Dividiu la massa en dos i tapeu-la amb paper film fins que l’utilitzeu per evitar que s’assequi.

Talleu les cebes en tires, no les feu molt petites perquè sinó perdran la textura que volem trobar.  Poseu-les a la paella amb una mica d’oli i foc baix i deixeu que vagin perdent l’aigua. A mitja cocció afegiu-hi una mica de sal i quan hagi agafat textura de melmelada reserveu-la.

Al mateix temps feu el mateix amb la poma, talleu-la a trossets i poseu-la en una paella amb una mica de mantega i deixeu que es vagi coent a foc baix durant uns 15 minuts.

Agafeu la màquina per estirar la pasta (o el rodet i paciència!) i aneu passant la massa per la màquina, ho heu de fer unes quantes vegades, encara que us sembli que ja n’hi ha prou, sempre calen un parell de vegades més (almenys l’heu de passar unes 5 o 6 vegades), feu-ne dos tires molt llarges i tan amples com la màquina us permeti.

Espolseu la semolina que havieu reservat per sobre una taula de treball i poseu-hi les plaques de pasta. Dividiu mentalment cada placa de pasta en dos, a la meitat de sota hi posareu el farcit, primer la ceba i la poma i el formatge a sobre, penseu en deixar espai entre un ravioli i l’altre perquè puguin tancar bé. Un cop feta tota la tira, pinteu amb una mica d’aigua cada separació entre ravioli i ravioli per ajudar al tancament. Agafeu la meitat de dalt i tanqueu el ravioli. Pressioneu amb les mans els llocs on hagueu pintat l’aigua perquè tanquin bé. Aneu tallant-los un per un amb un ganivet i pressioneu les vores amb les mans per asegurar un bon tancament.

Poseu a bullir una olla amb aigua i sal, penseu que les proporcions són: 4 litres d’aigua per 250g de pasta fresca. Bulliu els raviolis un parell de minuts per mantenir “el dente” de la pasta. Serviu-los amb un bon oli, moleu-hi pebre negre per sobre, una miqueta de sal maldon i feu-ne una pluja de parmesà!

Bon profit!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: