Magdalenes de plàtan i xocolata acompanyades d’orxata

Magdalenes de plàtan i xocolata acompanyades d’orxata

Quan els veïns et roben el cor acabes fent coses que no pensaries mai, com fer un apartat de cuina vegana. Per tots aquells qui no estigueu familiaritzats amb el terme, la cuina vegana és aquella que no utilitza res que procedeixi d’animals. O sigui, ni ous, ni llet, ni mantega…. I tot i que al començament em semblava impossible, mica en mica acabes trobant recursos per contentar la panxa de tothom!

collage magdalenes

Avui us presentem unes magdalenes de platan i xocolata acompanyades d’orxata, una delícia!

Magdalenes amb orxata

Per a les magdalenes:

Ingredients:

  • 150g/1 cup Farina fluixa
  • 150g/1cup Farina integral
  • 1 cullerada i ½ de cafè de bicarbonat alimentici
  • ½ cullerada de cafè de sal
  • 150g/1cup Sucre morè
  • 90g/ 1/3cup Oli d’oliva
  • 3 o 4 platans
  • 50g/ ¼ cup d’aigua
  • 150g/1cup trossets de xocolata (jo la vaig posar del 75% però cadascú al seu gust!)

Barregeu les farines amb el bicarbonat i la sal.

En un túrmix o batedora de mà, poseu els platans tallats amb l’aigua i tritureu-los fins que us quedi una pasta. Incoporeu-hi el sucre i l’oli d’oliva.

Barregeu les dues masses i afegiu-hi els trossets de xocolata.

Poseu la massa en els motlles omplint-los només fins a la meitat per deixar espai perquè la massa pugi.

Preescalfeu el forn a 180º i enforneu-los de 15 a 20 minuts. Primer només amb l’escalfor de sota, i els 5 últims minuts també per sobre.

Per a l’orxata:

  • 300g. de xufles
  • 80/90g. de sucre
  • 1 litre d’aigua mineral

Poseu les xufles en remull el dia abans o un mínim de 8 hores. Tritureu-les juntament amb el sucre en una batedora de mà o amb el robot de cuina. Aneu movent les xufles amb una cullera per ajudar a que la batedora les enganxi totes. Un cop ben esmicolades aneu-hi afegint l’aigua, primer ¼ de litre i seguiu triturant, repetiu el procés fins al litre.

Filtreu el resultat. Primer passeu-ho per un colador fent pressió amb una cullera per treure tot el suc de les pallofes i després per un drap ben fi.

Recomanació: no oblideu aquest últim procès!! Quan un acaba la primera filtrada es pensa que ja n’hi ha prou, però cal que ho passeu per un drap per veure totes les pallofes que encara quedaven. Aquest últim pas és el que marca la diferència perquè l’orxata us quedi finíssima!

Reserveu-la a la nevera i consumiu-la durant les 24h següents.

Bon profit!

5 comments
  1. Mercè said:

    Carai! Això deu ser que són molts veïns!! 😉
    Les magdalenes han de ser delicioses… amb la xocolata desfeta al mig i de plàtan, segur que eren brutals!
    I la orxata casolana, de luxe!!
    Petons!

  2. Mahler79 said:

    Té una pinta tremenda!! Pels mandrosos que no vulguin fer la xocolata també pot ser de la Soler!

  3. Mahler79 said:

    Perdó, volia dir l’orxata!!!

  4. Tenir una veïna que cuini bé i a vegades et convidi a tastar les seves delícies és fantàstic, però que la veïna no només t’ensenyi a cuinar si no que et dediqui una pàgina del seu blog és un luxe! 🙂 gràcies bonica, per tot això i molt més!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: