Hamburguesa slow food

Hamburguesa slow food amb xips d’albergínia

Una delícia d’hamburguesa! Pren el seu temps però el resultat s’ho val. La recepta dels panets està extreta del fantàstic blog “ Ma petit boulangerie”.

Collage esbergínies2

Slow food

Ingredients per a quatre :

  • 4 hamburgueses de vedella
  • 2 cebes de figueres grosses
  • 5 tomàquets madurs
  • Formatge gruyère
  • Canonges
  • Rúcula
  • Sucre

Pel pa d’hamburguesa:

  • 550 g de farina de força
  • 240 ml de llet
  • 120 ml d’aigua
  • 60 g de mantega fosa
  • 1 ou batut
  • 30 g de sucre
  • 5 g de sal
  • 25 g (1 cub) de llevat fresc, en aquest cas, Levital.

Per les xips d’albergínia:

  • 1 albergínia
  • farina de blat
  • sal maldon
  • Oli

Començarem preparant el pa per les hamburgueses. En aquest cas he utitilitzat la panificadora per fer la feina més fàcil, però també ho podeu fer a mà!

Per fer-ho en la panificadora, poseu primer els ingredients líquids a la cubeta per evitar que esquitxi durant l’amassat, recordeu diluir el llevat esmicolat en l’aigua o en la llet tebia però que mai superi els 30º ja que sinó el llevat perdria el seu efecte. Poseu la farina al final de tot i seleccioneu un programa d’amassat i llevat sense cocció. En el cas de la Moulinex és el programa número 13 d’hora i mitja. Un cop acabat el programa, enfarineu una superíficie i treballeu la massa una mica amb les mans i feu-ne boles (amb aquestes quantitats n’han sortit 6 pans generosos) poseu-les en la safata del forn i aixefeu-les una mica amb les mans, tapeu-les amb un drap I deixeu que llevin fins a doblar el seu volum en un lloc sense corrents d’aire, uns 30 minuts. Mentre, preescalfeu el forn a 210º per dalt I baix. Coeu-los 15 minuts i deixeu refredar.

Per les hamburgueses:

Talleu les cebes en rodanxes i poseu-les en un paella amb una mica d’oli a foc baix. Quan estiguin a mitja cocció afegiu-hi dues cullerades soperes de sucre blanc i deixeu que es vagin daurant i caramelitzant. Retireu-les i reserveu.

Per altra banda, escaldeu els tomàquets per tal de pelar-los millor i feu-ne trossos petits. Poseu-los en una paella amb una mica d’oli (si és aromatizat amb farigola o romaní molt millor!) i els feu coure a foc baix afegint una mica de sal a mitja cocció, fins que hagin perdut tot el suc i tinguin consistència espesa (uns 10 minuts).

Feu les hamburgueses a la planxa al vostre gust pensant que dos minuts abans de la cocció desitjada, hi heu de posar les làmines de gruyere perquè es fonguin.

Muntatge:

Talleu els panets per la meitat. Poseu a sota una capa de rúcula i canonges (us ajudarà a que el suc del tomàquet no es filtri tan depressa i que el pa tingui més consistència.), una capa de tomàquet, l’hamburguesa i la ceba caramelitzada. Acabeu-lo amb un polsim de sal maldon que compensarà la dolçor de la ceba i també hi donarà un toc cruixent.

Per les xips d’albergínia:

Talleu les albergínies el més fines que pugueu (jo he utilitzat una màquina de tallar embotits que per aquestes coses va de conya!) i reserveu-les en un bol amb aigua i sal (veureu que al cap d’una estona l’aigua es torna marró, és normal!), escalfeu una paella amb oli i aneu-les passant una per una per farina, és una mica pesat però així us assegureu que no s’hi fan grumolls, I aneu-les fregint fins que us quedin ben cruixents. Poseu-les en un plat amb paper absorvent per treure’n l’excés d’oli. Emplateu-les amb sal Maldon.

Bon profit!

1 comment
  1. Benvinguts al món dels blocs. M’ha encantat, us enllaço des del meu!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: