Steak tàrtar amb ceps i carxofes
Steak tàrtar amb ceps i carxofes.
Si senyors, és temporada de ceps. Utilitzat sobretot per la seva capacitat d’adaptació a altres aliments i a la mateixa vegada per potenciar-ne el gust, s’ha guanyat un bon lloc en la cuina actual.
Avui, us el presentem combinat amb steak tàrtar i carxofes, tres gustos que es complementen respectant-se i creant una convivència perfecta.
Ingredients per a 4 comensals:
- 500g de filet de vedella
- 150g de ceps (un parell d’ells)
- 4 carxofes
- oli verge
- el suc d’una llimona
- pebre
- sal maldon
Amb un drap humit, netegeu els ceps (no els poseu sota l’aigua!) i en tallem una petita part del peu. Amb un ganivet de tallar pernil talleu el ceps en làmines molt fines i utilitzeu les de la part central (que queden amb la forma del cep) per fer-ne la base del plat, la resta feu-les a trossets ben petits. Tapeu-les amb paper film per evitar que s’oxidin.
Talleu la carn en daus molt petits i salpebreu-la.
Lamineu les carxofes i talleu-les en trossets ben petits.
En una paella amb un raig d’oli poseu les carxofes i els ceps fins que perdin l’aigua i comencin a perdre la duresa, vigileu però de mantenir-les “al dente” per aconseguir contrast de textures amb la carn.
Poseu a macerar la carn amb l’oli, la llimona, la barreja de la paella i una mica de sal durant 10’.
Lamineu dues carxofes i fregiu-les en abundant oli i reserveu-les.
Presentació:
Feu un llit amb els ceps reservats i ruixeu.los amb la barreja de l’oli i el suc de llimona. Al mig, amb l’ajuda d’un cilíndre monteu l’steak tàrtar. Decoreu-lo amb unes làmines de carxofes per sobre i una mica de sal maldon.
Bon profit!!