Steak tàrtar amb ceps i carxofes

Steak tàrtar amb ceps i carxofes.

Si senyors, és temporada de ceps. Utilitzat sobretot per la seva capacitat d’adaptació a altres aliments i a la mateixa vegada per potenciar-ne el gust, s’ha guanyat un bon lloc en la cuina actual.

Collage steak tàrtar


Avui, us el presentem combinat amb steak tàrtar i carxofes, tres gustos que es complementen respectant-se i creant una convivència perfecta.

Steak tàrtar1

Ingredients per a 4 comensals:

  • 500g de filet de vedella
  • 150g de ceps (un parell d’ells)
  • 4 carxofes
  • oli verge
  • el suc d’una llimona
  • pebre
  • sal maldon

Amb un drap humit, netegeu els ceps (no els poseu sota l’aigua!) i en tallem una petita part del peu. Amb un ganivet de tallar pernil talleu el ceps en làmines molt fines i utilitzeu les de la part central (que queden amb la forma del cep) per fer-ne la base del plat, la resta feu-les a trossets ben petits. Tapeu-les amb paper film per evitar que s’oxidin.

Talleu la carn en daus molt petits i salpebreu-la.

Lamineu les carxofes i talleu-les en trossets ben petits.

En una paella amb un raig d’oli poseu les carxofes i els ceps fins que perdin l’aigua i comencin a perdre la duresa, vigileu però de mantenir-les “al dente” per aconseguir contrast de textures amb la carn.

Poseu a macerar la carn amb l’oli, la llimona, la barreja de la paella i una mica de sal durant 10’.
Lamineu dues carxofes i fregiu-les en abundant oli i reserveu-les.

Presentació:

Feu un llit amb els ceps reservats i ruixeu.los amb la barreja de l’oli i el suc de llimona. Al mig, amb l’ajuda d’un cilíndre monteu l’steak tàrtar. Decoreu-lo amb unes làmines de carxofes per sobre i una mica de sal maldon.

Bon profit!!

Steak tàrtar2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: