Sopa de fredolics
Sopa de fredolics
A plouformatge ens encanta quan algú pensa en nosaltres i ens fa un present per inspirar alguna recepta.
Aquesta vegada, el meu estímadíssim Marc em va obsequiar amb un bon grapat de fredolics que just havia collit la seva família.
Avui us en presentem aquesta sopa, que pels dies de fred és fantástica, i a la vegada, una manera de cuinar els bolets d’una manera una mica diferent! La recepta és de la Xusa Peleato.
Desde plouformatge, moltíssimes gràcies a la família Freixes!
Ingredients:
- 100g de pa torrat
- 400g de fredolics
- 2 cebes mitjanes
- 3 litres de brou de pollastre
- 1 copa de brandy/cognac… o el que tingueu per casa!
- Oli d’oliva
- Julivert
- Cansalada
- Sal i pebre
- 400g de fredolics
Poseu oli en una paella i sofregiu la ceba que haureu tallat a trossets fins que estigui transparent.
Renteu els fredolics sota l’aixeta i afegiu-los a la ceba (no cal que els talleu!) i deixeu que vagin perdent l’aigua durant uns 10 minuts, salpebreu-los.
Mentre, poseu el brou de pollastre a bullir en una olla, (no sigueu mandrosos i feu-lo vosaltres!!! Jo el vaig fer amb una carcassa de pollastre, api, naps pastangues i fent-ho bullir tot plegat un parell d’hores).
Un cop hagin passat els deu minuts, afegiu la ceba, els fredolics i el pa torrat al brou i afegiu també la copeta de licor, deixeu que bulli durant 10’ llargs.
Tritureu la mescla amb gràcia perquè no quedi molt fi i us trobeu algún trocet de fredolic en alguna cullerada.
Ull!!! Aquí heu d’anar amb compte d’estar segurs de la densitat de la sopa, dependrà de vosaltres com en vulgueu el resultat, però la meva recomanació és que abans de triturar, reserveu una part del brou per evitar que quedi massa aigualida i en tot cas si queda massa espessa, poder-li anar afegint mentre tritureu.
Feu trocets de cansalada i all i esqueixeu les fulles de julivert, fregiu-ho en una pella amb oli i feu-ne un espolsim per sobre la sopa.
Bon profit!