Involtini d’albergínies

Involtini d’albergínies

A plouformatge som grans defensors de l’albergínia. I és que amb totes les preparacions i combinacions que admet, qui no se’n enamoraría?

Collage embolicat d'albergínies

La proposta d’avui és fantàstica com a entrant i podeu preparar-la amb antelació i fer-ne el cop de forn just abans de servir.
Però compte! Aquest recepta fa temps que la varem fer ja que les albergínies no són d’hivern, i encara que a les fruiteries en podeu trobar tot l’any, les bones són les de l’estiu.

La recepta l’he anat catant i analitzant del restaurant La Vie dei Mille, recomanació indispensable pels amants de la cuina italiana.

Embolicat d'albergínies

Ingredients (quantitats orientatives)

  • 2 albergínies
  • 100g de pernil dolç tallat molt fi
  • 100g de ricotta
  • 100g mozarella de bufalla
  • 2 tomaquets madurs
  • oli d’oliva
  • fulles d’alfabrega

Renteu les albergínies i talleu-ne el barret. Talleu-les en làmines el més fines possibles respectant el llarg de l’albergínia (descarteu la primera ja que serà tot pell), si teniu una màquina de tallar embotit la feina us serà molt més fàcil i aconseguireu que tots els talls tinguin la mateixa gruixudesa.

Poseu oli en una paella i fregiu les albergínies sempre respectant-ne la forma i sense amuntegar-les, feu-ho amb diverses tandes i penseu que amb 30 segons a banda i banda en tindreu prou. Poseu-les en paper absorvent per extreu-re’n l’excés d’oli.

Aneu agafant les albergínies i poseu primer recobrint-ne la superfície, una capa de pernil dolç (penseu que s’acabarà enrotllant i si en poseu massa, l’equilibri de gustos quedarà descompensat), a sobre el pernil dolc poseu-hi en un dels extrems una mica de ricotta i de mozarella de bufalla, enrotlleu.

En aquest punt, si no les voleu servir de seguida, reserveu-les. Quan sigui el moment, ratlleu els tomàquets i poseu-ne una mica a sobre de cada albergínia. Talleu també les fulles d’alfàbrega i remeneu-les en oli i feu-ne una pluja per sobre el tomaquet.

Enforneu amb el forn calent a 180º durant uns 7 minuts i ja podeu servir.

Bon profit!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

<span>%d</span> bloggers like this: