Trufes
Trufes
Aquestes trufes, són sens dubte, les millors que he fet mai! La textura consistent, fa que no necessitin nevera si es consumeixen en el marge d’una setmana. I la capa de praliné que queda just al mig entre la trufa i l’arrebossat i que hem intentat mostrar en una de les fotos, marca la diferència.
Pensades pels amants de la xocolata amb un alt percentatge de cacao, hi hem posat xocolata d’un mínim del 75% i ni un gram de sucre afegit, i el resultat han estat unes trufes gens dolces. Tot i això, podeu potenciar-ne la dolçor utilitzant xocolata amb un percentatge més baix de cacao o amb l’arrebossat, per exemple, si utilitizeu sucre glaç.
Desde plouformatge, us recomanem aquesta última opció, ja que us permet, en la mateixa tongada, fer-ne amb diferents dolçors depenent dels arrebossats que hi feu, i per tant, satisfer tots els paladars!
Ingredients per unes 30 trufes generoses:
Pel farcit:
- 340 g de xocolata
- 130 g de nata líquida amb un mínim d’un 32% de greix
- 55 g de mantega
- 3 cullerades soperas de whiskey
- 130 g de nata líquida amb un mínim d’un 32% de greix
Per la capa cruixent:
- 300 g de xocolata
- Un rajolí d’oli de girasol
Per l’arrebossat:
- Cacao en pols pur
- Sucre glaç
- Té matcha
- Festucs triturats
- Sucre glaç
Poseu al foc una olla amb aigua bullent (penseu que sigui prou còmode per posar-hi després un bol a sobre i escalfar al bany maria).
Al mateix temps, esmicoleu la xocolata -amb una màquina trituradora o un ganivet- en bocins petits (és important perquè sinó trigarà molt en desfer-se) i reserveu.
Poseu la crema de llet al foc mig i deixeu que bulli, just en aquest moment, treieu-la i aboqueu-la dins el recipient on hi heu posat la xocolata. Deixeu que la nata reposi sobre la xocolata durant dos minuts i després, amb una espàtula o llengua, comenceu a remenar i veureu que la xocolata es desfà amb molta facilitat, quan les dues textures comencin a incorporar-se, retireu l’olla del foc i poseu el bol amb la xocolata i la nata al capdemunt de l’olla per a poder obtenir escalfor i seguiu rementant (recordeu que és molt important que l’aigua calenta no toqui directament el recipient, sinó només el vapor). Un cop estigui la xocolata desfeta, incorporeu-hi la mantega i seguiu remenant. Finalment, afegiu el licor i acabeu d’integrar-ho tot bé.
Tapeu la mescla per evitar que s’assequi la part de dalt i deixeu-la d’una a dues hores a la nevera, fins que tingui prou consistència per a poder moldejar-la. Compte! Perquè si les deixeu moltes més hores després us costarà molt ja que la massa s’haurà endurit.
En aquest punt, toca decidir la forma i mida des les trufes. Nosaltres, vem agafar un cullerada sopera com a mida, i amb les mans (sempre netes!!) anar-les arrodonint.
En aquest punt, si no voleu fer la capa de praliné, tot i que és altament recomanable! (vegeu la última foto per veure’n el detall) ja podeu procedir a enfarinar-les amb el que vulgueu. Sinó, poseu-les a la nevera un parell d’hores més o en aquest cas, les podeu tenir fins el dia següent sense problema.
Poseu a desfer xocolata al bany maria (nosaltres hem utitlitzat el mateix percentatge que pel farciment) i un cop desfeta, afegiu un raig d’oli de girasol que ajudarà a poder aconseguir una capa més fina i cruixent.
Decidiu els arrebossats que els hi fareu i tingueu-los preparats.
Aneu abocant el praliné en un plat pla (no el poseu tot de cop perquè s’endureix de seguida, deixeu-lo al bany maria que vagi fent i aneu-lo abocant a mida que el necessiteu) i feu-hi rodolar les trufes amb l’ajuda del palmell de la mà i arrebosseu-les després.
ULL: Si les arrebosseu amb cacao en pols, sucré glaç o te matcha que s’adhereixen amb molta facilitat, caldrà que espereu uns segons a que el praliné de la trufa s’endureixi per evitar que us quedi una pasterada, ja veureu que amb la fredor de la trufa, només amb 10’’ ja és suficient.
Resultat dels arrebossats:
- Cacao pur en pols: S’adapta perfectament a la trufa i no en modifica la dolçor.
- Sucre glaç: Endolceix la trufa i per tant, en treu amargor.
- Tè matcha: Amarga encara més la trufa.
- Festucs: Convina perfectament amb la trufa i hi afegeix un gust nou al postre.
- Sucre glaç: Endolceix la trufa i per tant, en treu amargor.
Disfruteu-les!
Tenen una pinta impressionant. Moltíssimes felicitats!
Tenen uns colors molt delicats, son impresionants. Sou uns cracs. Felicitats.