La Mona

La Mona

La recepta que us presentem avui és ben senzilla, perquè l’objectiu d’aquesta mona, és que pugui estar coronada, després d’haver-me estat trecant la closca, i mai millor dit, per uns ous de debò farcits de xocolata i pintats. És per això que avui us posem només la simple recepta de la mona, i d’aquí uns dies, penjarem la recepta dels ous de pasqua.

collage mona

Ingredients:

  • 4 ous
  • 200g de farina
  • 200g de sucre
  • 125g de mantega fosa
  • 15g de llevat (un sobre de royal)
  • Melmelada de taronja
  • Xocolata de postres (nosaltres li hem posat dels 75%(
  • 500g de nata per muntar
  • Sucre per fer el caramel
  • Cacao en pols (per decorar)

La mona

Munteu les clares a punt de neu i afegiu els rovells. Seguidament la mantega fosa i el sucre. Finalment barregeu el llevat amb la farina i incorporeu vigilant que no es desmuntin les clares. Poseu-ho en un motlle de pastís que haureu empastifat amb mantega prèviament i enforneu durant uns 30′ (primer només escalfor de sota perquè pugi) a 180º.

Desenmotlleu el pa de pessic i deixeu-lo refredar. Un cop fred, partiu-lo per la meitat i farciu-lo amb melmelada, abans de tancar-lo, foneu al bany maria xocolata i amb l’ajuda d’una cullera, feu una fina capa de xocolata sobre la melmelada que farà que al menjar-lo hi hagi una capa cruxient al mig de la mona. Ara si, tanqueu la mona i munteu la nata, penseu que sempre és millor si 10′ abans de muntar-la li doneu un toc de congelador perquè encara agafi més fred i munti millor. I cobriu el pastís.

Agafeu un bon tros de paper de forn i escampeu una capa de xocolata fosa homogeniament. Espereu que refredi (això ho podeu fer el dia abans) i un cop freda, amb les mans, aneu movent el paper de manera que la xocolata es vagi trecant de manera lliure.
Poseu-la per sobre el pastís deixant un forat al mig per posar els ous. Podeu escampar amb un colador una mica de cacao pur en pols per sobre.

Pel niu de caramel:

És molt millor fer-lo just abans de servir la mona perquè amb el temps va caient.

Agafeu per exemple un pal de menjar xinès o un corró i poseu-lo al final del marbre de la cuina de manera que gairebé tot ell quedi fora (podeu posar-hi un pes per evitar que caigui) i poseu al terra paper de diari per evitar tacar-lo. Poseu sucre en una paella i poseu-la a foc baix, SENSE REMENAR, anireu veient que el sucre es va desfent i es forma el caramel. Un cop estigui líquid i d’un color fosc, amb l’ajuda d’una forquilla, aneu agafant caramel, amb poc n’hi ha prou! I aneu fent moviment a l’aire de manera que els fils vagin caient a ambdós costats del pal xinès. La idea és que es vagi formant una teranyina de fils molt fins, aneu reescalfant el caramel, si us cal. Un cop tingueu una cortina de caramel prou tupida, feu-la rodar pel pal xinès fins a treure-la i doneu-hi la forma de niu per posar el mig del pastís.

Poseu els ous de paqua el mig i ja estarà llesta per menjar!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: