Tàrtar de tonyina acompanyat amb coques de pa
Tàrtar de tonyina acompanyat amb coques de pa
Un recepta molt recomanable ara que la calor comença a apretar!
Desde plouformatge, sabem que la tonyina és un peix que no abunda i que per tant, se n’ha de racionalitzar el seu ús i és per això que ho fem explicit en el nostre blog. De totes maneres, després de fer una petita investigació sobre el tema, a les parades de peix ens han dit que gran part de la tonyina pescada aquí, se’n va cap al Japó on en paguen uns preus molt més alts degut al gran consum allí…
Ingredients per a 4 persones:
- Tonyina crua (uns 800g), assegureu-vos que la tonyina és salvatge i per màxima precaució, congeleu-la 2 hores abans de fern-ne ús
- Sesam blanc torrat (3 cullerades soperes)
- Mostassa en gra (3 cullerades soperes)
- Salsa de soja (uns 200ml)
- Oli
- Alvocat
Pel pa:
- 500g de farina fluixa
- 10g de sal
- 300cl d’aigua
- 5g de llevat fresc
- Sal maldon
- Oli d’oliva
Comenceu fent el pa:
Poseu els ingredients en un robot amassador o feu-ho vosaltres mateixos amb les mans, recordeu esmicolar el llevat dins l’aigua per ajudar a desfer-se i també de posar l’aigua en primer lloc i la farina com a últim per evitar esquitxades. Un cop obtingueu una massa homogènia (uns 15’), enfarineu una superficie i feu boletes de 80g cada i aixefeu-les. Tapeu-les amb un drap humit per tal que no facin crosta i deixeu que llevin durant 45’. Un cop pasada aquesta estona, preescalfeu el forn a la màxima potència i amb les mans, agafeu la porcions de massa i aneu-les estirant (com si fos una massa de pizza) agafant-la d’un costat i deixant que caigui pel seu propi pes. Veureu que us queden desiguals, però aquí està la gràcia! Pinteu-les amb oli i feu una pluja de sal maldon i ja les podeu enfornar fins que agafin el color desitjat.
Pel tàrtar:
Talleu la tonyina a trossets ben petits i poseu-la en un bol, reserveu.
Talleu l’alvocat també a trossets petits i reserveu.
Quan faltin 10’ per servir, poseu en el bol de la tonyina la mostassa, el sèsam, la soja i l’oli fins a cobrir, tapeu amb paper film i deixeu reposar a la nevera 5’ (mai) més d’aquesta estona!!
Paralelament, agafeu els motllos escollits i poseu una capa d’alvocat a sota.
Treieu la tonyina de la nevera i amb l’ajuda d’una forquilla aneu emplantant sobre de l’alvocat, en aquest cas, una forquilla ens ajuda a retirar l’excés de líquid que hagi quedat durant el procés de maceració.
Per acabar, espolseu una mica de sèsam per sobre.
Podeu acompañar aquest plat amb una amanida de rúcula i canonges amanint-la amb el líquid restant de la maceració.
Bon profit!