Fig and Apple chutney

Fig and Apple chutney

Avui us presentem una recepta ideal per acompanyar formatges i carns. És per això que aprofitant un viatge a França vaig comprar formatges per poder penjar la recepta dels chutneys que ja feia un any que eren al rebost, i que per tant estàven en el seu punt òptim per ser degustats.

Collage chutney

El chutney de figues i pomes combina perfectament amb gorgonzola i parmesà.

El de tomàquet combina millor amb carn, tot i que els dos son bons de combinar.

chutney

  • 600 gr de figues
  • 200 gr cebes tendres
  • 450gr pomes grogues
  • 400 gr sucre morè
  • 75 gr albercocs secs
  • 500 ml de vinagre blanc
    250 ml de vi blanc
  • 1 cullerada sopera de tomàquet concentrat
  • 1 cullerada sopera de mostassa en gra
  • 1 dent d’all trencat
  • 1 cullerada de café de canyella

Peleu les figues i feu-ne trossos grans. De la ceba feu-ne trossos petits, feu el mateix amb les pomes pelades. Trossegeu els albercocs secs i tot això juntaments els la resta d’ingredients poseu-los en una paella grossa a foc baix mentre ho remeneu durant una hora i mitja aproximadament, fins aconseguir la textura de melmelada.
Guardeu la conserva en pots esterilitzats i tanqueu-los al buit per conservar-los fora de la nevera.

Tomatoe chutney

  • 1,5 kg tomàquets verds i vermells
  • 400 gr de cebes de figueres
  • 3 pomes verdes
  • 3 dents d’all
  • 550 ml de vinagre de sidra
  • 1 cullarada sopera de mostassa en gra
  • 175 de sucre muscovado, si no en teniu, morè
  • 60 gr de mel

Del tomàquets feu-ne trossos grans i de la ceba i les pomes pelades feu-ne de petits. Afegiu tot això més els altres ingredients en una paella a foc lent i remenue durant una hora i mitja fins aconseguir la textura desitjada.

Envasar al buit

Escolliu pots que no siguin molt alts i netegeu-los bé. Bulliu el pots i les tapes per separat. El spots durant 20 min i les tapes 10 min. Un cop acabats de bullir els pots poseu-los immediatament a la safata del forn a la mínima temperatura que admeti el forn durant 10 min o fins que estiguin secs. Les tapes en canvi posu-les en una reixa perquè es vagin assecant.
Poseu-hi la conserva encara calenta fins el broc del pot i tanqueu-los ben fort,

Poseu el spots en una olla amb igua freda a poder sor coberts fins a dalt. Per això us recomanem que utilitzeu pots baixos. Un cop arrenqui el bull menteniu-los 30 min al foc. Passada aquesta estona apagueu el foc i manteniu el spots dins de la mateixa aigua fins que aquesta arribi a tempoeratura ambient, si els treïeu abans la conserva es podria malmetre.
Dateu les conserves.

És recomanable esperar 6 i 8 mesos a consumir-los per obtenir un millor resultat.

chutney

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: