Fig and Apple chutney
Fig and Apple chutney
Avui us presentem una recepta ideal per acompanyar formatges i carns. És per això que aprofitant un viatge a França vaig comprar formatges per poder penjar la recepta dels chutneys que ja feia un any que eren al rebost, i que per tant estàven en el seu punt òptim per ser degustats.
El chutney de figues i pomes combina perfectament amb gorgonzola i parmesà.
El de tomàquet combina millor amb carn, tot i que els dos son bons de combinar.
- 600 gr de figues
- 200 gr cebes tendres
- 450gr pomes grogues
- 400 gr sucre morè
- 75 gr albercocs secs
- 500 ml de vinagre blanc
250 ml de vi blanc - 1 cullerada sopera de tomàquet concentrat
- 1 cullerada sopera de mostassa en gra
- 1 dent d’all trencat
- 1 cullerada de café de canyella
Peleu les figues i feu-ne trossos grans. De la ceba feu-ne trossos petits, feu el mateix amb les pomes pelades. Trossegeu els albercocs secs i tot això juntaments els la resta d’ingredients poseu-los en una paella grossa a foc baix mentre ho remeneu durant una hora i mitja aproximadament, fins aconseguir la textura de melmelada.
Guardeu la conserva en pots esterilitzats i tanqueu-los al buit per conservar-los fora de la nevera.
Tomatoe chutney
- 1,5 kg tomàquets verds i vermells
- 400 gr de cebes de figueres
- 3 pomes verdes
- 3 dents d’all
- 550 ml de vinagre de sidra
- 1 cullarada sopera de mostassa en gra
- 175 de sucre muscovado, si no en teniu, morè
- 60 gr de mel
Del tomàquets feu-ne trossos grans i de la ceba i les pomes pelades feu-ne de petits. Afegiu tot això més els altres ingredients en una paella a foc lent i remenue durant una hora i mitja fins aconseguir la textura desitjada.
Envasar al buit
Escolliu pots que no siguin molt alts i netegeu-los bé. Bulliu el pots i les tapes per separat. El spots durant 20 min i les tapes 10 min. Un cop acabats de bullir els pots poseu-los immediatament a la safata del forn a la mínima temperatura que admeti el forn durant 10 min o fins que estiguin secs. Les tapes en canvi posu-les en una reixa perquè es vagin assecant.
Poseu-hi la conserva encara calenta fins el broc del pot i tanqueu-los ben fort,
Poseu el spots en una olla amb igua freda a poder sor coberts fins a dalt. Per això us recomanem que utilitzeu pots baixos. Un cop arrenqui el bull menteniu-los 30 min al foc. Passada aquesta estona apagueu el foc i manteniu el spots dins de la mateixa aigua fins que aquesta arribi a tempoeratura ambient, si els treïeu abans la conserva es podria malmetre.
Dateu les conserves.
És recomanable esperar 6 i 8 mesos a consumir-los per obtenir un millor resultat.