Ravioli de remolatxa farcits d’albergínia fumada i ricotta

I avui…. Pasta de remolatxa! Amb albergínia fumada i ricotta combinats amb un toc d’olivada, oli de romaní i parmesà. Balanç perfecte de gustos i aromes!

Encara no sou a la cuina?

Rvioli de remolatxa expo RDR

Per la pasta:

  • 3 remolatxes mitjanes
  • Oli d’oliva
  • sal i pebre
  • 3 ous a temperatura ambient
  • 225 gr (un cup i mig) de farina fluixa, però tingueu-ne més per manipular la massa!
  • 75 gk (mig cup) de semolina fina

Pel farcit:

  • Tres albergínies
  • Olivada
  • Ricotta
  • Parmesà
  • Oli de romaní (tan fàcil com tenir una ampolla d’oli amb romaní dins!)
  • Cibulet

Per fer la pasta:

Preescalfeu el forn a 200º i poseu les remolatxes pelades i tallades a quarts i embolicades amb paper de plata fins que siguin toves o es puguin tallar facilment (uns 45’).

Paral.lelament poseu tots els ingredients en un bol per amassar o en una panificadora o amassadora (Penseu en posar sempre la farina al final de tot per tal d’evitar esquitxades) comenceu a treballar la massa Durant uns 15’. Un cop tingueu una massa de color groc i homogènia, reserveu.

Tritureu amb l’ajuda d’un minipimer les remolatxes, si veieu que són molt denses, hi podeu afegir una mica d’oli. Tot seguit, incorporeu aquest pure a la massa i treballeu-la un parell de minuts més fins que la remolatxa s’hagi integrat del tot.

Tapeu la massa amb paper film I deixeu reposar a la nevera un parell d’hores.

Pel farcit:

Enceneu el foc i poseu l’albergínia directament sobre el fogó de manera que rebi foc directe. Aneu-la tombant amb l’ajuda d’unes pinses de manera que es cogui de tots els costats, retireu-la quan la noteu molt tova I amb la pell arrugada (uns 7 o 10 minuts), feu el mateix amb les altres dues.¹

Collage ravioli de remolatxa

Un cop fredes, peleu-les i piqueu la carn de d’albergínia. Afegiu uns 150 grams de ricotta, un parell de cullerades petites d’olivada i salpebreu.

Un cop passades les dues hores, agafeu la màquina per estirar la pasta (o el rodet i paciència!) i aneu passant la massa per la màquina, afegint-hi farina cada vegada que ho cregueu oportú. Ho heu de fer unes quantes vegades, encara que us sembli que ja n’hi ha prou, sempre calen un parell de vegades més (almenys l’heu de passar unes 5 o 6 vegades), feu-ne tires molt llarges, fines i tan amples com la màquina us permeti.

Si teniu un motlle per fer raviolis, és tan senzill com espolsar una mica de farina sobre el motlle, posar una tira de pasta, farcir-ne els
forats (compte no en sobresurti gens el farcit ja que sinó a l’hora de segellar-los la massa se us escamparà per tot arreu!) posar una altra tira de pasta sobre, I amb l’ajuda d’un corró, anar segellant els laterals, desemotllar la tira sencera volcant el motlle, I amb l’ajuda d’un ganivet, anar tallan-te les peces.

Ravioli de remolatxa

Si en canvi ho feu artesalament:

Espolseu una mica de farina sobre una taula de treball i poseu-hi les plaques de pasta. Dividiu mentalment cada placa de pasta en dos, a la meitat de sota hi posareu el farcit, penseu en deixar espai entre un ravioli i l’altre perquè puguin tancar bé. Un cop feta tota la tira, pinteu amb una mica d’aigua cada separació entre ravioli i ravioli per ajudar al tancament. Agafeu la meitat de dalt i tanqueu el ravioli. Pressioneu amb les mans els llocs on hagueu pintat l’aigua perquè tanquin bé. Aneu tallant-los un per un amb un ganivet i pressioneu les vores amb les mans per asegurar un bon tancament.

Poseu a bullir una olla amb aigua i sal, penseu que les proporcions són: 4 litres d’aigua per 250g de pasta fresca. Bulliu els raviolis un
parell de minuts per mantenir “el dente” de la pasta.

Serviu-los amb un bon raig d’oli de romaní, encenalls de parmesà I cibulet tallat que aportarà un toc de frescor!

Bon profit!

¹Amb aquesta tènica aconseguim el gust a fumat! Això si, després toca netejar la cuina!

4 comments
  1. Bernat said:

    Hola,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m’agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Bernat
    Lestevesreceptes.cat

  2. Dolors said:

    Ei, tens un bloc amb receptes molt interessants i les fotos… una passada!! 🙂
    De fet, m’ha semblat que et podia donar el premi “Best Blog”. Espero sigui una sorpresa agradable! Pots veure-ho a aquí: http://bruixesalacuina.blogspot.ch/2013/04/panets-de-viena.html
    Una abraçada i segur tornaré! Els ravioli m’han impressionat però he vist que tens molt més així que… fins aviat!
    Dolors

  3. Hola, m’agrada molt el teu blog, les receptes són molt interessants i les fotos estan molt bé. Em guard la recepta dels raviolis per a la propera vegada que em proposi fer pasta casolana. Enhorabona!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: