Magdalenes d’avellanes
Endreçar el rebost, descobrir que hi ha aliments que utilitzes ben poc i decidir fer una recepta amb ells.
Doncs semblarà impossible, però de tot això, n’han sortit unes magdalenes boníssimes i molt flonges degut a la poca farina que porten!
Avui al repetir-les per poder-les publicar al blog, he decidit fer-ne dues variants perquè n’hi hagi per tots els gustos!
Ingredients:
- 2ous
- 2cullerades soperes de sucre glaç
- 100g de sucre morè
- 100g de llet en pols d’avellanes (hem utitilitzat això just perquè estava al rebost,
però ho podeu fer amb avellanes normals triturant-les!) - 150ml de llet sencera
- 50ml d’oli
- 75g de farina (nosaltres hem utilitzat espelta integral)
- 16g de llevat (tipu royal)
- 2 cullerades soperes de cacao pur en pols
- 50g de xocolata negra (70%)
Separeu les clares dels rovells. Bateu les clares i quan estiguin a mig muntar, afegiu dues cullerades soperes de sucre glaç i seguiu muntant fins que estiguin a punt de neu.
En un altre bol, munteu els rovells amb el sucre morè fins a obtenir una massa espumosa. Afegiu la pols d’avellanes, la llet i remeneu fins que us quedi una textura sense grumolls. Incorporeu-hi la farina tamisa amb el royal i remeneu. Finalment, poseu els 50ml d’oli.
Incorporeu les clares a la mescla remenant amb una espàtula sempre de sota cap a dalt per evitar desmuntar-les.
Talleu el paper de forn en quadrats que us serviran com a motlle i per facilitar la feina quan desemotlleu les magdalenes. Poseu cada quadrat a la base d’un motlle de magdalenes de 12 forats i aneu-los omplint fins a la meitat del paper.
Quan hagueu utilitzat la meitat de la massa, afegiu 2 cullerades soperes de cacao pur en pols a la massa restant i així tindreu dos tipus de magdalenes diferents. Acabeu d’omplir els motlles restants amb aquesta massa.
Trinxeu els 50g de xocolata en bocins petits.
Preescalfeu el forn a 170º i poseu les magdalenes amb escalfor només per sota, al cap de 10’, obriu el forn i repartiu els bocins per sobre les magdalenes que no duen xocolata (d’aquesta manera, al estar mig cuites, evitareu que la xocolata vagi a parar al fons, que és l’error que hem comès nosaltres).
Poseu ara escalfor a sota i a dalt i deixeu-les coure uns 10’ més fins que l’escuradents surti net.
Bon profit!!!!