Magdalenes d’avellanes

Endreçar el rebost, descobrir que hi ha aliments que utilitzes ben poc i decidir fer una recepta amb ells.

Doncs semblarà impossible, però de tot això, n’han sortit unes magdalenes boníssimes i molt flonges degut a la poca farina que porten!

collage megdalenes d'avellanes

Avui al repetir-les per poder-les publicar al blog, he decidit fer-ne dues variants perquè n’hi hagi per tots els gustos!

Ingredients:

  • 2ous
  • 2cullerades soperes de sucre glaç
  • 100g de sucre morè
  • 100g de llet en pols d’avellanes (hem utitilitzat això just perquè estava al rebost,
    però ho podeu fer amb avellanes normals triturant-les!)
  • 150ml de llet sencera
  • 50ml d’oli
  • 75g de farina (nosaltres hem utilitzat espelta integral)
  • 16g de llevat (tipu royal)
  • 2 cullerades soperes de cacao pur en pols
  • 50g de xocolata negra (70%)

Separeu les clares dels rovells. Bateu les clares i quan estiguin a mig muntar, afegiu dues cullerades soperes de sucre glaç i seguiu muntant fins que estiguin a punt de neu.

magdalenes

En un altre bol, munteu els rovells amb el sucre morè fins a obtenir una massa espumosa. Afegiu la pols d’avellanes, la llet i remeneu fins que us quedi una textura sense grumolls. Incorporeu-hi la farina tamisa amb el royal i remeneu. Finalment, poseu els 50ml d’oli.

Incorporeu les clares a la mescla remenant amb una espàtula sempre de sota cap a dalt per evitar desmuntar-les.

Talleu el paper de forn en quadrats que us serviran com a motlle i per facilitar la feina quan desemotlleu les magdalenes. Poseu cada quadrat a la base d’un motlle de magdalenes de 12 forats i aneu-los omplint fins a la meitat del paper.

Quan hagueu utilitzat la meitat de la massa, afegiu 2 cullerades soperes de cacao pur en pols a la massa restant i així tindreu dos tipus de magdalenes diferents. Acabeu d’omplir els motlles restants amb aquesta massa.

Trinxeu els 50g de xocolata en bocins petits.

Preescalfeu el forn a 170º i poseu les magdalenes amb escalfor només per sota, al cap de 10’, obriu el forn i repartiu els bocins per sobre les magdalenes que no duen xocolata (d’aquesta manera, al estar mig cuites, evitareu que la xocolata vagi a parar al fons, que és l’error que hem comès nosaltres).

Poseu ara escalfor a sota i a dalt i deixeu-les coure uns 10’ més fins que l’escuradents surti net.

Bon profit!!!!

href=”http://www.flickr.com/photos/fdhzt/9475659247/”>magdalenes1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: