Carbasses farcides
Carbasses farcides
Avui anem a l’hora! Tot Sants i per tant, carbasses!
I és que, qui no s’inspiraria davant aquesta Carbassa de Halloween tan terrorificament bonica que va fer aquell qui no pot estar ni un minut sense crear, aquell que no s’espanta davant de cap repte…
Moltes gràcies Black Max!
Ingredients:
- 2 carbasses (nosaltres hem utilitzat les mateixes que s’utilitzen per fer les llanternes, però si n’utilitzeu una variant més gustosa us quedarà millor!)
- 4 cuixes de pollastre
- 2 botifarres negres de ceba
- 1 ceba grossa
- 1 pebrot vermell
- 1 albergínia
- un grapat de pinyons
- un got de vi blanc
Retalleu la part de dalt de la carbassa d’una sola peça, ja que després us servirà de tapa.
Treieu-ne les llavors amb una cullera i si veieu que les parets són gruixudes, amb l’ajuda d’un ganivet ben afilat, treieu-ne polpa per afavorir-ne la cocció. Emboliqueu-la amb la tapa posada i amb paper de plata i poseu-la al forn a 220º durant aproximadament una hora fins que estigui tova.
Poseu un bon raig d’oli a la paella i marqueu les cuixes de pollastre fins que estiguin daurades, afegiu la ceba picada, el pebrot i l’albergínia i deixeu que es vagi cuinant a foc lent. Al cap d’uns 15′, salpebreu i afegiu-hi el vi. Un cop hagi reduït, afegiu els pinyons i la botifarra negra tallada a daus petits. Deixeu 15′ més a foc baix.
Retireu les cuixes de pollastre i separeu la carn dels ossos, torneu-la a posar a la paella.
Ompliu les carbasses. En aquest moment, es pot tornar a posar al forn 5′ si el farcit s’ha refredat.
Moooooooolt bon profit!