Crema de bolets acompanyada de farcellets de poma amb formatge de cabra

Una proposta ben fàcil i bona. Els farcellets són l’acompanyament perfecte tan pel gust com per la textura cruixent que complementen a la de la crema.

Les mides d’aquesta recepta són orientatives depenent dels bolets que hi poseu o de la quantitat. En aquest cas, és més important que seguiu bé el procès!

Collage crema bolets

Ingredients:

Per la crema:

  • 2 cebres tendres
  • 2 dues patates mitjanes
  • 8-10 xampinyons
  • 8 o 10 gírgoles
  • un parell de grapats de camagrocs.
  • un got de vi blanc (quan més bo sigui el vi, més bona us quedarà la crema!)
  • 20grams aprox de mantega
  • 200ml crema de llet per cuinar (és la que té menys greix)

    Pels farcellets:

    • Un bon tros de formatge Rulo de Cabra
    • Dues pomes golden
    • Pasta Brick (és una pasta molt fina semblant a la pasta brisa, és un paquet de color verd quadrat i gros que podeu trobar a la secció de refrigerats d’alguns supermercats, per exemple, els “bon preu”)

    Poseu la mantega a l’olla i quan s’hagi desfet, poseu-hi les cebes tallades (no cal que en feu trossos molt petits), feu el mateix amb les patates que tallareu amb el ganivet fent primer un tall mínim i després arrecant el tros amb l’ajuda del ganivet, d’aquesta manera, afavoriu que surti el midó i per tant, ajuda a donar una textura més lligada a la crema. Aneu-les sofregint a foc baix, 5′ després poseu-hi els bolets nets i tallats i cuineu-ho durant 5′ més.

    Salpebreu (el pebre en aquesta crema hi potencia molt el gust!) i afegiu el got de vi blanc, deixeu que redueixi i tot seguit poseu aigua fins a cobrir.

    Crema de bolets

    Deixeu que bulli aproximadament 25′ i un cop tingueu el foc apagat afegiu la crema de llet i tritureu fins que aconseguir una textura molt fina i lligada. Jo ho faig amb la batedora de peu que té una potència més forta.

    Peleu les pomes i talleu-les a quarts treient el cor i després a làmines molt fines. Poseu una mica de mantega a una paella i poseu-hi les pomes a foc baix durant 15′ fins que quedin confitades.

    Agafeu les fulles de pasta Brick i talleu-ne cada fulla en 4 triangles.

    Un cop tingueu les pomes confitades, poseu un tros de formatge i una culleradeta de poma a cada triangle i després enrotlleu i tanqueu per un costat com si fos un sobre, poseu els farcellets sobre un paper de forn i enforneu fins que quedin torrats (compte que si us despisteu se us poden cremar perquè la pasta és molt fina!)

    Serviu la crema i els farcellets calents.

    Molt bon profit!

    Farcellets de pasta brik

Deixa un comentari