Spaguetti al nero di sepia
Avui us presentem una recepta que segur que tots coneixeu! Atenció perquè una de les coses més importants és que treballeu amb un bon peix, no compreu la sípia tallada o congelada! Aneu a la peixateria i que us separin la tinta, la salsa… perquè ho neceessitareu tot per fer la recepta, aquí no es llença res!
Ingredients per a 4 persones:
- 1 sípia gran o dues mitjanes (pregunteu al peixater/a)
- 2 cebes mitjanes
- un got de vi blanc
- 500 gm d’Spaguetti
- 2 cebes mitjanes
Talleu la ceba a trossets ben petits i poseu-la a la paella amb un bon raig d’oli. Quan la ceba sigui transparent tireu la sípia tallada a trossets petits i aneu remenant durant 5-7′ aprox fins que comenci a estar cuita (compte amb les taques! Que la sepia és de la que salta…). Salpebreu i agafeu la salsa de la sípia, trenqueu-la, i amb una cullereta de cafe, agafeu-ne la meitat aproximadament, i ho afegiu a la cassola, no tingueu por, l’únic que fa és potenciar el gust a mar. Afegiu el got de vi blanc, tapeu i deixeu coure durant 7′ més. Un cop passat aquest temps, afegiu la tinta sencera i trenqueu-la dins la paella escanpant-la bé. Deixeu 5-7′ més fins que la sípia estigui tova. Bulliu els spaguettis i just quan estiguin al dente, afegiu-los a la paella i barregeu bé.
Fàcil, oi?
Doncs bon profit!