Aperitiu d’estiu

Avui us proposem fer un aperitiu senzill però que fuig de les típiques patates braves i calamars a la romana…

Ingredients:

Pel salmó marinat:

  • Un llom gruixut de salmó tallat horitzontalment (no a rodanxes) sense espines però amb pell.
  • Sal gruixuda
  • Sucre
  • Anet

Salmó1 copy

Per les olives marinades:

  • Olives (farcides o amb pinyols però que no estiguin macerades)
  • Oli verge
  • Romaní
  • All

olives copy

Chips de verdures

  • Patates
  • Remolatxa
  • Oli, sal i pebre

xips de patat i remolatxa copy

Comencem!

Pel salmó: L’heu de fer amb 24 hores d’antelació. Agafeu una font on poder-hi estirar el salmó i cobriu-la de sucre i sal a parts iguals, heu de fer un llit, no cal que sigui molt gruixut. Poseu el salmó amb la pell a sota i espolseu-hi anet generosament per sobre. Cobriu per sobre amb sal i sucre a parts iguals i tapeu amb paper film. Poseu-ho a la nevera amb algún pes a sobre que faci pressió (ampolla de vi per exemple) i deixeu-lo com a mínim 18 i 30 hores (dependrà de lo cru que us agradi).

Un cop passat el temps netejeu-lo bé sota l’aixeta sense por i aneu-lo tallant a encenalls molt fins com si d’un pernil es tractés

Per les olives: Poseu en un pot de vidre les olives, afegiu un all tallat a làmines i romaní fresc, cobriu les olives amb un bon oli i deixeu que reposin durant 24 hores.

Per les chips de verdures: Avui hem utitlizat patates i remolatxa però es pot fer amb boniatos també o les verdures que us vinguin de gust! Enlloc de fregir-les les hem fet al forn perquè quedin més lleugeres, que amb la calor, el fregit no ve tan de gust.
Talleu molt fines les verdures (nosaltres ho hem fet amb una màquina de tallar embotit però també ho podeu fer amb una mandolina o amb un bon pols!) i poseu un llit de verdures sobre un paper de forn, important no posar-ne una sobre l’altra! Pinteu-les amb oli i espolseu sal i pebre o aquelles especies que vulgueu! Escalfeu el fron a 160º i deixeu que es facin fins a estar torrades (compte que un minut de poca atenció pot provocar una sucarrimació important!)

aperitiu d'estiu copy

Bon aperitiu!

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: