Mojitoxisqueic o postre de mojito
Mojitoxisqueic o postre de mojito
Una fantàstica proposta per unes postres d’estiu. Recepta extreta de “Delicious wicked desserts” i lleugerament modificada.
Postre de mojito
Ingredients:
- 25 g de mantega
- 150 g de galetes (les Maria de tota la vida!)
- 4 limes
- 100 g de sucre “muscovado” (llegiu la nota del final de la recepta per a més informació)
- 6-8 cullerades soperes de rom
- Un bon grapat de menta fresca
- 400 g de formatge “tipus philadephia”
- 250 g de mascarpone
Foneu la mantega i tritureu les galetes fins a que us quedin com si fos “sorra” (ajudeu-vos de l’accessori del robot de cuina que és una picadora). Barrejeu la mantega amb les galetes fins a obtenir una pasta. Reserveu.
Amb un ratllador de dent petita, ratlleu la pell de 3 limes, vigileu no ratllar la part blanca que amarga!. Un cop fet això, expremeu-ne el suc i reserveu.
Poseu al foc el sucre amb 5 cullerades d’aigua i deixeu bullir sense deixar de remenar durant 2 minuts. Retireu del foc i afegiu la mescla al suc de llimona i a la pell ratllada. Afegiu-hi també el ron i les fulles de menta ben trossejades (reserveu unes quantes fulles de menta per a la presentació). Deixeu que la mescla refredi mentre es barregen els gustos.
Barregeu els dos formatges (si els treieu una estona abans de la nevera us costarà molt menys) fins que agafin una textura homogènia. Incorporeu-hi la barreja anterior de la llimona, el sucre, el ron i la menta i barregeu fins que s’incorporin totalment.
Muntatge:
Poseu a cada got o recipient una base de galetes ben prensades amb l’ajuda d’una cullera. Poseu-hi a sobre la mescla i deixeu que reposi a la nevera un mínim de 2 hores, però encara és molt millor si el feu d’un dia per l’altre!
Just abans de servir poseu-hi unes fulles de menta com a decoració i ratlleu una mica més de pell de lima.
Bon profit!
Nota sobre el sucre:
Al fer aquesta recepta he pres conciència de la importància d’utilitzar el sucre correcte. El sucre muscovado que és el que es proposa per fer aquesta recepta és un sucre morè molt més fi i humit que el que acostumem a trobar a les botigues. Vaig fer aquesta recepta dues vegades amb dos sucres diferents, la primera vegada amb sucre “Demerara” que és el que sabia que més semblances tenia amb el “Muscovado”. La diferencia és que el sucre “Muscovado” al bullir-se amb l’aigua, agafa una textura de caramel molt més consistent que afavoreix a trobar una bona textura pel postre que no vaig aconseguir amb el Demerara. En tot cas, sapigueu que també podeu utilizar el sucre morè que trobeu més fàcilment. Us quedarà boníssim igual!
Eulàlia i Frederic!! Enhorabona per llençar-vos a crear el vostre propi blog i benvinguts a la gastrosfera!!!
Ja tinc ganes de veure les vostres creacions! 😉
Petons!
Ensembla una excelent recepta, ja he près nota.!!!
Eulàlia, per a quantes racions és la recepta? Ho pensava fer en uns gotets com els de la foto.
Gràcies! 🙂