Aperitu de figues amb cruixent de camembert
Aperitiu de figues amb cruixent de camembert
Encara és temporada de figues! I és una fruita que per la seva textura, queda molt bé amb formatges, és per això que avui us proposem aquest aperitiu: fácil de cuinar, ràpid i boníssim pel paladar.
Ingredients:
- Un bon tros de camembert
- Figues
- Ou
- Pa ratllat
- Oli
Per la vinagreta:
- 2 cullerades soperes de sucre more
- 2 cullerades de café de mostassa en gra
- Oli
- 2 cullerades soperes de vinagre de mòdena
Talleu el camembert a quadrats sense treure’n la pell blanca, calculant que després hi heu de posar mitja figa a sobre. Passeu-lo per ou batut i després per pa ratllat. Repetiu el procés de l’ou i el pa ratllat una altra vegada per assegurar un rebossat prou consistent.
Reserveu els quadrats a la nevera almenys 10 minuts abans de fregir-los perquè agafin consitència.
Escalfeu oli en una paella i quan aquest estigui ben calent fregiu pels dos costats els quadrats de camembert. No els tingueu molta estona per evitar que el formatge s’acabi perdent en la paella…. Penseu que al ser un formatge cremós, amb pocs segons al foc (només perquè es dauri l’arrebossat) n’hi ha prou!
Deixeu-los en paper absorvent per extreure’n l’excés d’oli.
Per la vinagreta:
- Barregeu es sucre amb el vinagre i la mostassa. Afegiu l’oli i remeneu fins quedi tot lligat.
Presenteu el plat posant mitja figa a sobre de cada quadrat de camembert i amaniu amb la vinagreta.
Bon profit!