Pa de coca amb xocolata i….
Pa de coca amb xocolata i….
Fa temps que observo que l’última tendència és intentar canviar els ingredients de “tota la vida” per d’altres que poden fer la mateixa funció i que en canvi, aporten altres beneficis a la nostra alimentació.
La recepta que us proposem avui, canvia una part de la farina per carbassó. Si senyors, carbassó….
Però us prometo que si no l’anomeneu, ningú se’n adonarà que hi és, i en canvi, aporta una textura i melositat finíssimes.
Ingredients:
- 240g / 1cup i ½ de carbassó ratllat amb pell (utilitzeu el picador del “minipimer”)
- 150g /1cup de farina
- 40g/ ½ cup cacao de pur en pols
- 8g/1 cullerada de cafè de bicarbonat alimentici
- 2g/ ¼ de cullerada de café de llevat
- Un polsim de sal
- 4g/ ½ cullerada de café de canyella
- 100g/ ½ cup de sucre blanc
- 100g/ ½ cup de sucre morè compacte (muscovado)
- 100g/ ½ cup d’ Oli d’oliva
- 2 ous
- 150g aprox de Xocolata esmicolada (jo he utitilizat 75%)
Barregeu primer els aliments secs: la farina amb el llevat, bicarbonat, sal, cacao en pols i canyella.
Per un altra banda, els aliments líquids o humits: poseu en una batedora de ma l’oli i els sucres, un cop ben barrejats, incorporeu-hi els ous, torneu a triturar i afegiu finalment el carbasssó. Us ha de quedar una massa líquida i verda.
Aneu incorporant en aquesta massa líquida, poc a poc, l’altra massa (si podeu tamizar-la amb un colador per evitar que quedin grumolls, millor que millor!)
Finalment, poseu-hi la xocolata trossejada i acabeu de barrejar bé.
Utilitzeu un motlle de plumcake per coure’l, però compte! La meva recomanació és que el folreu amb paper de forn (com si fessiu un altre motlle sobre del motlle) perquè sinó després no el podreu desmotllar amb facilitat (almenys a mi em va passar la primera vegada), d’aquesta manera en canvi, un cop cuit, només caldrà que estireu del paper i un cop fred en treieu el paper com si fos una magdalena.
Preescalfeu el forn a 180º només per sota, i enforneu-lo durant 45’ (dependrà del forn, estigueu pendents, l’escuradent ha de sortir net ).
Bon profit!
aquest va a la meva cuina fijo! ja fa temps que sóc fan del carbassó als dolços, i aquest segur que és excepcional… Ah, i una nota tècnica: em fascina que poseu tant les mesures en sistema decimal com en el volumètric americà… La d’hores que he passat fent conversions! Muxus i endavant =)
Gràcies bonica!!!!
Si eh?? Tots els llibres escrits en anglès funcionen en cups i spoons! I els qui estem acostumats als grams no ens ho acabem de creure i ho trobem poc precís, pero quan ho proves i veus que queda igual de bo…ja no tornes enrera! De totes maneres, ho seguim posant en grams perquè hi ha molta gent que no té els utensilis per medir.
Només cal tenir en compte que no és el mateix un cup de farina que un cup de sucre o d’oli! Va, un dia farem una entrada de conversions! M’has donat una bona idea!!
Petons!!
Ostres Eulàlia, no hauria dit mai de posar-hi carbassó a una coca de xocolata!!!! Ets una font de coneixement. 😉 Ho haurem de provar, no? 🙂
Petons!
Micu, jo haig de provar la coca de xocolata, ja saps que soc una fan del carbassó, pero amb xocolata no l’he menjat mai.
Petons.
Us puc assegurar que és deliciós!!! L´Eulàlia és una artista en molts sentits!!! Gràcies, Eulàlia! Petons!