Milfulls de carbassó
És època de molta feina! I és per això que no podem treballar tant en el blog com ens agradaria…
Avui us presentem una recepta que ja fa temps que varem fer, just quan el carbassó estaba en el seu màxim esplendor! I és que, com ja sabreu, encara que la puguem trobar tot l’any, és una verdura de calor.
La inspiració d’aquesta recepta va ser un carbassó que la família Pahissa Lucas ens va portar de la seva vinya i que pesava ni més ni menys que tres quilos!
Avui doncs, us presentem un milfulls de carbassó en dues versions: farcit de gambes i fredolics o amb cansalada i formatge. És una recepta ben fàcil però original i boníssima.
Ingredients per a 4 persones:
- Carbassó, quan més gruixut sigui millor ja que l’haureu de tallar a rondanxes.
- 15 gambes grosses
- 50g de moixernons secs
- 200ml de crema de llet
- Un bon raig de conyac o licor semblant
- Una ceba de figueres
- Un bon tros de cansalada viada
- 200g de formatge tipus Gruyere
- 15 gambes grosses
Preparació:
Comenceu posant els moixernons en aigua perquè s’hidratin durant 15’.
Mentrestant, talleu els caps de les gambes i poseu-los en una paella amb un raig d’oli, amb l’ajuda d’una forquilla, aixafeu-ne els caps per assegurar-vos de treure’n tota l’essència, i un cop ben daurats, retireu-los. En aquesta mateixa paella, poseu-hi la ceba ratllada i deixeu-la daurar durant uns 5’ o fins que comenci a agafar color, en aquest punt, tireu el conyac i deixeu que redueixi a foc mig. A continuació poseu-hi els bolets (sense l’aigua!) i aneu sofregint durant uns 3’, tot seguit poseu-hi la crema de llet i remeneu durant 3’, salpebreu i apageu el foc. En aquest moment, si preferiu aconseguir una textura més homogenia, en podeu triturar al resultat.
Per una altra banda, talleu amb un ganivet de pernil o amb una màquina per tallar embotits la cansalada a tires ben fines i el mateix amb el formatge, reserveu.
Talleu el carbassó a rodanxes mitjanes, i poseu-lo a la planxa que es faci a foc mig. Mentrestant en una paella a foc fort i sense oli, aneu passant la cansalada fins que estigui rossa, i després i treient l’oli que us haurà quedat a la paella, feu el mateix amb el formatge.
Peleu les gambes encara crues, obriu-les pel mig i passeu-les per la planxa on haureu fet el carbassó amb una mica de pebre blanc durant 1’ per cada banda.
Munteu el milfulls de cansalada posant una capa de carbassó i una de cansalada i formatge fos i així anar fent capes.
Munteu el milfulls de gambes posant una capa de carbassó i una capa de gambes i crema de moixernons. Acabeu amb un polsim de sal maldon.